Over de hele wereld liggen honderden nationale parken. Een aantal hiervan heb ik al eens kunnen bezoeken, maar het grootste deel nog niet. Jammer, want voor mij zijn dit vaak de mooiste plekken waar ik kom tijdens een reis.  Een belangrijk criteria bij het kiezen van een reisbestemming is dan ook altijd of er ook mooie plekken in de natuur te vinden zijn in de buurt. Eigenlijk altijd is dit wel het geval. Sommige parken ga ik heen omdat ze toch in de buurt zijn, maar ook een aantal heb ik echt op mijn bucketlist staan. Vijf national parken op mijn bucketlist.

Grand Canyon

Een heel bekend national park is de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Het is gelegen in de staat Arizona en het schijnt een nog grotere kloof te zijn dan je je kunt voorstellen. Een heel erg bijzonder natuurfenomeen. Om dit park te verkennen huur je best een auto en ga je zelf door dit gebied rijden. Mocht dat niet lukken dan kan je eventueel ook een shuttlebus door het park nemen. Om het park echt te ontdekken moet je absoluut je wandelschoenen meenemen en zo te voet het gebied verkennen. Neem wel veel water mee, want in de zomer kan het echt gigawarm zijn en er is weinig beschutting. Ga minstens 2 dagen om de Grand Canyon echt goed te zien. Meer dagen is natuurlijk altijd beter!

Banff

Dit nationale park is het eerste nationale park van Canada en is gelegen in de Rocky Mountains. Er is zoveel moois te vinden in Canada qua natuur, maar toch spreekt wat mij betreft vooral dit park tot de verbeelding. Het is een heel rauw park met prachtige uitzichten gletsjers, meren en veel wilde beesten. Zo kun je hier bijvoorbeeld wilde beren tegen komen. Om dit park perfect te verkennen kun je het beste een auto huren en de Icefields Parkway afrijden naar Jasper. Onderweg kun je stoppen bij de prachtigste plekken en kun je de tijd nemen voor een hike of om bijvoorbeeld een kano te huren en de meren te verkennen. Meerdere dagen voor uittrekken dus!

Yellowstone

Het oudste nationale park ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken op mijn bucketlist. Het Yellowstone national park is gelegen in de Verenigde Staten en is immens. Je hebt meerdere dagen nodig om het park goed te kunnen verkennen. Waar Yellowstone om bekend staat zijn de bronnen met de kleuren geel en blauw. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog heel veel wilde beesten om te zien. Je kunt het beste een auto huren om dit park te verkennen en stap gerust regelmatig uit voor een prachtige hike. Yellowstone is gelegen boven een vulkanische hotspot wat ervoor zorgt dat er geisers zijn die warm water spuwen.

Serengeti

De Serengeti is één van de grootste nationale wildparken ter wereld. Het is gelegen in Tanzania en in Kenia. Je vindt hier de grootste wilde dierenpopulatie van de wereld. En niet alleen de grootste, maar ook de meest verscheidene populatie. De perfecte plek dus om op safari naar toe te gaan. Als er ergens de kans is op het spotten van the big five dan is het hier wel. Een bekend fenomeen waar dit park bekend om staat is de trek. De wilde beesten trekking dan in grote getalen naar de voedselrijke plekken.

Glaciares National Park

Dit nationale park vind je in Argentinië in het wel bekende Patagonië. Een gebied dat de droom is van iedere natuurliefhebber. Maar om nou het hele gebied op mijn bucketlist te zetten is een beetje veel en daarom heb ik gekozen voor een national park in de gebied. Ik koos voor Glaciares National Park. Zoals de naam al zegt is dit een park met gletsjers. Totaal iets anders dan het vorige park op deze bucketlist, maar ik hou wel van de diversiteit in de natuur. Je kan zelf ook e gletsjers op. Beter kan je het niet treffen toch?

Leave A Reply

Exit mobile version