Tegenwoordig hebben veel landen in Europa als munteenheid de Euro. Dit kan heel makkelijk zijn, want je hoeft nooit om te rekenen of geld te wisselen. Toch heeft het reizen met een andere munteenheid ook wel wat. Alleen wat nou als je het land verlaat en je hebt nog steeds geld over. Wat moet je er dan nog mee? Vandaag een aantal tips over wat te doen met overgebleven geld.

Sparen

Mensen sparen de vreemdste dingen. Zo zijn er ook genoeg mensen die vreemde munteenheden sparen. Ik doe dit zelf ook. Als ik in een land ben geweest met een andere munteenheid zorg ik ervoor dat ik in ieder geval één muntje of biljet over hou. Als je geld wilt gaan sparen is het ook handig om alvast na te denken over de manier waarop je dit gaat opbergen. Bij mij ligt het gewoon in een laadje, maar er wordt verder niks mee gedaan. Jammer eigenlijk.

Omwisselen

Als je het land verlaat zijn er altijd mogelijkheden om je geld om te wisselen naar de gewenste munteenheid. Bijvoorbeeld terug naar Euro’s of naar de munteenheid van je volgende land. Let wel op met wisselen, want geldwisselkantoren zijn lang niet altijd te vertrouwen. Probeer van de voren een beetje uit te rekenen hoeveel geld je nog nodig hebt. Bij de grens wisselen is namelijk vaak onvoordelig qua wisselkoers. Lukt het niet om tijdens je reis geld te wisselen dan kan je ook terecht bij een geldwisselkantoor in Nederland. Niet elke munteenheid kan je daar wisselen, dus let daar wel mee op. In alle grote steden zit wel een wisselkantoor.

Houden voor de volgende keer

Ben je van plan om nog een keer naar hetzelfde land te gaan, dan kun je er ook voor kiezen om het geld te bewaren. Meestal is dit wel mogelijk en geen enkel probleem. Een enkel land doet moeilijk over de invoer van geld, dus zoek dit nog wel even wat te voren op. Bewaar je je geld, dan is er wel een mogelijkheid dat je geld minder waard wordt. Jammer maar dat risico moet je dan maar nemen, er is namelijk ook een mogelijkheid dat je geld juist meer waard wordt.

Op internet verkopen

Op fora zie ik regelmatig advertenties van mensen die hun overgebleven valuta graag kwijt willen. Dit is natuurlijk ook altijd een optie als je teveel over hebt gehouden. Vaak moet dit dan wel minimaal enkele tientjes zijn, omdat het anders toch geen verschil maakt. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan, want ik hou bijna nooit teveel geld over. Ik reken ongeveer uit wat ik nog nodig heb en meestal kom ik daar goed bij in de buurt uit.

Wat doe jij met je overgebleven geld?

Leave A Reply

Exit mobile version