Op reis slaap je in ontzettend veel verschillende hostels. Veel daarvan zijn niet heel erg bijzonder en onthoudt je ook niet. Maar zo heel af en toe kom je eens terecht op een bijzondere plek. Een plek die om meerdere redenen erg speciaal is en waar je nog vaak aan terug denkt. Het kan zijn dat het personeel echt fantastisch was, het uitzicht geweldig, ontzettend veel waar voor je geld of een andere reden. Omdat de plekken zo bijzonder zijn, wil je zo ook graag delen. Daarom vandaag in de categorie bijzondere overnachtingen: Nusa Penida.

Fullmoon bungalows

De fullmoon bungalows is een onwijs bijzondere plek. Niet omdat het nou zo ontzettend fijn personeel heeft of een fantastisch uitzicht. Dat is allemaal ook wel in orde, maar het belangrijkste is de gedachten achter het project. Er is geprobeerd om met lokale producten te werken. Zo is eigenlijk de hele bungalow opgebouwd uit bamboe. De bungalows zijn allemaal gemaakt door lokale mensen om die te ondersteunen met werk. Omdat Nusa Penida een erg arm eiland is, is dit heel erg belangrijk. Zo hebben de mensen namelijk een tijd een baantje. Naast de ecologische reden is het gewoon ook een erg fijne plek om te zijn. Ik weet niet hoe je het precies moet uitleggen maar het was gewoon een gevoel.

The gallery

Naast de bungalows vind je nog een heel erg bijzondere plek. Namelijk the gallery. Dit is een winkeltje/restaurant dat wordt gerund door een Engelsman Mike. Hij is jaren geleden op Nusa Penida terecht gekomen en is hier zijn shop begonnen. Mike is een belangrijke man voor de omgeving, omdat hij heel veel doet voor Nusa Penida doet. Zo probeert hij lokale jongeren aan het werk te krijgen, bijvoorbeeld in zijn restaurantje. Daarnaast probeert hij veel ecologisch te doen, want Nusa Penida wordt wel de vuilnisbelt van Bali genoemd. Mike probeert de lokale bevolking te leren dat ze niet alles op straat moeten gooien en dat dingen gerecyceld kunnen worden. Ook geeft hij Engelse les. Door wat in zijn shop te kopen of er wat te eten steun je zijn werk. Omdat de Fullmoon bungalows zelf geen restaurant hebben, heb ik bijna iedere dag drie keer bij mike gegeten. Hij heeft voornamelijk westerse gerechten en bijvoorbeeld ook patat. Heerlijk!

Leave A Reply

Exit mobile version