Als je op reis bent heb je vaak een (tijdelijke) vaste basis waar vanuit je op dagtripjes naar bezienswaardigheden die je absoluut niet wil missen. Het is natuurlijk onhandig om constant je complete bagage mee te moeten zeulen, dus een fijne dagrugzak is onmisbaar op reis. Welke dagrugzak heb je nodig en wat stop je erin?

Welke dagrugzak heb ik nodig?

Het is van belang dat je een stevige dagrugzak meeneemt die gemaakt is om praktisch te zijn. Een schooltas is vaak ideaal omdat deze gemaakt zijn om een hoop zware boeken te kunnen dragen. In de meeste gevallen volstaat een dagrugzak met een inhoud van 15 tot 20 liter. Ben je langer dan één dag weg of ben je met meerdere mensen en één dagrugzak? Kijk dan eens naar een rugzak met een inhoud van 35 tot 40 liter.

Waardevolle spullen

Laten we beginnen wat er níét in je dagrugzak moet en dat zijn je waardevolle spullen. Paspoort, geld en je telefoon neem je waarschijnlijk overal mee naartoe, maar op veel buitenlandse plekken is het in je rugzak te kwetsbaar voor bijvoorbeeld zakkenrollers. Sommige reizigers dragen daarom hun rugzak op hun buik, maar zeg nou zelf: dat zit toch verschrikkelijk! Zorg daarom voor een nektasje of heuptasje dat je dicht op je lichaam draagt: zo zijn je waardevolle spullen altijd beschermd!

Voldoende eten en drinken

Neem voldoende eten en drinken mee in de dagrugzak. Vooral water is van groot belang. Als je in een land bent waar je het kraanwater niet kunt drinken, neem dan écht meer dan een liter water mee als je eropuit gaat. Je weet nooit wanneer je een winkeltje tegenkomt om wat water te kunnen kopen. Eten is niet per se nodig, als je gaat wandelen in de natuur of kleine dorpjes is het erg prettig om iets te eten bij je te hebben, als je door een vrij toeristische stad trekt kan je vast wel ergens iets kopen. 

Zonnebrandcrème

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden! Smeer je in! Zeker bij felle zon moet je je eigenlijk elke twee uur insmeren met minimaal factor 30. Als je langere tijd weg bent is het niet voldoende om je alleen in de ochtend voor je weggaat in te smeren. Zorg daarom dat je altijd een fles goede zonnebrandcrème in de tas hebt zitten en dat je je bij iedere stop even insmeert.

Extra kleding

Als je van plan bent pas in de avond terug te keren, houd er dan rekening mee dat het kan gaan afkoelen. Neem daarom altijd een extra trui of vest mee in de tas. Regenkleding is ook geen overbodige luxe. Al lijkt er geen wolkje aan de lucht, het weer kan je in het buitenland soms behoorlijk overvallen. Als je gaat wandelen in de natuur, neem dan ook een paar droge sokken mee, geloof ons, ze gaan van pas komen! Met een goedgevulde dagrugzak ga je goed voorbereid op pad en is er weinig dat jouw vakantiedag kan verpesten!

Comments are closed.

Exit mobile version