Voor wie regelmatig in het vliegtuig zit, zal vast en zeker beamen dat het lijkt alsof de ruimte die we hebben, steeds minder wordt. Dit klopt in zekere zin ook wel, aangezien meerdere bronnen ook kunnen bevestigen dat er bij verschillende luchtvaartmaatschappijen rijen met stoelen worden tussengeplaatst. Je kunt dus wel voorstellen dat het niet altijd even prettig is wanneer je wat groter bent, om met een strakke spijkerbroek en overhemd in een vliegtuig te moeten zitten, gedurende een aantal uur. Om er dan voor te zorgen dat je een stuk prettig zit, is het dragen van een comfortabele outfit een absolute aanrader. Omdat we ook snappen dat je liever niet in je trainingspak in het vliegtuig gaat zitten, hebben we een aantal tips voor je, zodat je toch netjes, maar wel comfortabel kunt vliegen.

Kies voor de juiste materialen

Het kiezen van de juiste materialen is ontzettend belangrijk voor een comfortabele vliegreis. Ga voor ademende stoffen zoals katoen of linnen, die je huid laten ademen en zweten voorkomen. Het is namelijk iedere keer weer een verrassing of het warm of koud in het vliegtuig is. Je zit er dan dus ook niet op te wachten dat je met veel te warme kleding zit, maar daarover vertellen we je in de volgende alinea meer. Wat ook iets is om rekening mee te houden voor vrouwen, is dat ze een goede bh dragen. Zo zijn namelijk niet alle bh’s even geschikt en ademend. Stel dat je bent geopereerd, dan is het dragen van een prothese bh vooral fijn voor het zelfvertrouwen, maar ook omdat ze qua stof een stuk zachter is en je dus niet zo snel een geïrriteerde huid krijgt.

Laagjes zijn de sleutel tot comfort

We hebben het al even genoemd, maar de temperatuur in het vliegtuig kan flink verschillen. Zo is het de ene keer warm en kun je de andere keer wel een winterjas aantrekken bij wijze van. Het is dus aan te raden om laagjes te dagen. Dit heeft als voordeel dat je gemakkelijk iets uit kunt doen als het te warm is en wat aan kunt trekken wanneer het weer frisser wordt. Uiteraard begin je met een comfortabele postoperatieve bh en daarna een eenvoudig t-shirt of topje als basislaag. Daar kun je vervolgens een trui of vest over aandoen, zodat je het alle lekker warm hebt. Onze voorkeur is vanuit gemak wel om te kiezen voor vest, aangezien deze net wat makkelijker aan- en uit te doen is dan een trui bijvoorbeeld.

Neem een omslagdoek mee

In het verlengde van de temperatuurverschillen in het vliegtuig, is het handig een omslagdoek of sjaal mee te nemen. Dit heeft als voordeel dat je deze kunt gebruiken als extra ‘laagje’ voor het geval je het toch koud krijgt of gewoon als kussen zodat je even een uurtje te ogen dicht kunt doen. Let er alleen wel op dat je kiest voor een doek die dun is, zodat deze niet te veel ruimte inneemt in bijvoorbeeld je handbagage of koffer.

Comments are closed.

Exit mobile version