De meeste mensen zien uit naar vakanties, dé uitgelezen tijd om te ontspannen en te genieten. Een populaire manier om dat te doen is het boeken van een reis, naar een ver land of juist dicht bij huis. Maar of je nu een korte reis maakt of er weken op uit wilt trekken, het is belangrijk om dit goed voorbereid te doen. Dit gaat veel verder dan alleen het inpakken van de koffers en het uitstippelen van de route. Het hebben van een goede reisverzekering is voor velen één van de belangrijkste prioriteiten. Hoewel alles is ingericht op het vooral hebben van veel plezier, kan dit namelijk zomaar totaal anders uitpakken. Bij Univé vind je een reisverzekering passend bij jou

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

De verzekeraar heeft twee soorten reisverzekeringen klaarstaan. Beide zijn inhoudelijk eigenlijk exact hetzelfde. Het belangrijkste verschil is dat de ene reisverzekering een kortlopende en de andere een doorlopende is. Ben je van plan dit jaar één keer op vakantie te gaan en niet vaker, dan past de kortlopende het beste bij jouw wensen. Maak je juist van elke mogelijkheid gebruik om een nieuwe trip te plannen, dan is de doorlopende reisverzekering waarschijnlijk het geschiktst. Dit pakket is ideaal voor wie jaarlijks meerdere keren op vakantie gaat. Hoe vaak en hoe lang precies, dat maakt niet uit. Het is goed om één van beide opties te overwegen, omdat er immers tijdens een vakantie van alles kan gebeuren aan onverwachte dingen. 

Om deze reden is een reisverzekering afsluiten belangrijk

Mocht iemand bijvoorbeeld komen te vallen en een arm breken of erger, dan heb je met een vooraf afgesloten reisverzekering sowieso een zorg minder. Hiermee is vervoer naar het ziekenhuis namelijk gewoon meeverzekerd. Standaard kun je hoe dan ook rekenen op hulp in acute noodsituaties. Mocht het niet anders kunnen dan dat de vakantie voortijdig moet worden afgebroken, dan is het goed om te weten dat een vervroegde terugkeer eveneens onder de dekking valt. Het maakt hierbij niet uit hoe je de reis aflegt, per auto, openbaar vervoer, vliegtuig of misschien wel per fiets of te voet. De geldigheid van de verzekering loopt vanaf het moment dat je je huis verlaat totdat je weer terug bent in je eigen woning. 

Dit moet je weten over annuleringsverzekering Univé 

Naast de basisreisverzekering is het ook te overwegen om de aanvullende verzekeringen door te nemen. Denk aan een annuleringsverzekering. Deze is echter alleen beschikbaar in het geval van een doorlopende reisverzekering. Weet je bijvoorbeeld niet zeker of je de vertrekdatum wel haalt (door ziekte, een ongeval of overlijden), dan hoef je met een annuleringsverzekering Univé niet te vrezen voor een financiële aderlating. Ook in dit geval is er keuze uit een doorlopend of kortlopend pakket. Dit pakket hoeft overigens niet per se te worden afgesloten met dat je je vakantie hebt geboekt, maar moet wel binnen 7 dagen geregeld zijn. Wil je direct inzicht krijgen in de kosten, dan kom je daar via de website van Univé binnen een paar minuten achter.

Comments are closed.

Exit mobile version